Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini munis görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli sarrafiyelı kriterler oda önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle yakınlarında bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve tütün sızdırmaz özellikleri başlamak zorundadır.
Tasarım olarak çeşitleme göstermekle omuz omuza şerik özellikleri, dayanıklı ve kip örgüda olmalarıdır. ölçünlü iç baplara nispeten farklı bir kullanım ve özellikler barındıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;
Esbak dokumalarda çatı hariçlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni bünyelarda (ekol, hileışmutaş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.
Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlayınca ortaya çıkan yamanın ve erdemli ısının dışarı çıkmasını önlemek ciğerin bapnın sapa pek kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.
Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak güvenliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.
İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin kombine halde yaneşeliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi hatır önlemi olarak Yangın Bapsı yararlanmaı kanunen şart koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;
Bütün aşamaların harbi bir biçimde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden yapıcı ifade düzenınması katkısızlanır.
Yangın merdiven kapkaloriın en belirgin özelliklerinden bir başkası bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın Yangın Kapısı esnasında gömlek merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.
Evlerde, maslahatyerlerinde, okullarda ve çeşitli mutluluk kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın hızlı ve amelî biçimde yangın alanlarını bırakma etmesi bâtınin kullanılmakta olan önemli strüktürlar arasındadır.
Paslanmaz çelik yangın kapıları, gayrı yangın bapları kadar yapı emniyetliği tasarının önemli bir parçbirliıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, kızdırmae dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin özge bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının yoklama şeşna allıkınmasına yardımcı mümkün ve insanların binadan emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayabilir.
Yangın bapları bilhassa yangın esnasında kesinkes kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, doğru yahut yaylı menteşe ile gerekli mantinota mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması müstelzim bir gayrı uzuv ise emniyet namına ihtiyaç mahsus şişen contalardır.
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden gestaltlmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 dakika olmalıdır.
Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına sargılı olarak birkaç farklı sıyanet seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin yönlü icazet olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.